Dansdag: Groep Jeté

Voor fans van 14 t/m 16 jaar

Repertoire of spitzen

spitzen jete

Thema: Cinderella

De groep jeté bestaat uit 2 groepen: 1) Jeté Spitzen en 2) Jeté repertoire. Beide jeté groepen doen een balletles als warming up. Je kan je maar voor één van de twee workshops opgeven, deze vinden namelijk tegelijkertijd plaats!

  1. Masterclass spitzen* van ex-ballerina Jane Lord
    * voor deze masterclass moet je 14 jaar of ouder zijn en is enige ervaring op spitzen vereist. Dit betekent dat je al een tijd lessen op spitzen volgt, los kunt staan op je spitzen en je balans kunt houden en dat je voeten en spitzen gewend zijn aan oefeningen doen.
     
  2. Masterclass Repertoire gebaseerd op repertoire van de voorstelling Cinderella. In deze repertoire workshop leer je een echt stukje uit de voorstelling Cinderella. Hoe voer je de dans precies uit zoals het corps de ballet dit doet? Samenwerken is heel belangrijk en noodzakelijk en vergt veel oefening.  Oefen je mee?

Het Nationale Ballet danst Cinderella vanaf 13 december 2018 in Nationale Opera & Ballet.


Wat: Dansdag van Jump
Wanneer: zaterdag 16 juni 2018
Hoe laat: 9.30 – 14.00 uur
Voor wie: Jumpfans van 14 t/m 16 jaar
Trek aan: je balletkleding, met een vestje
Neem mee: balletschoenen en lunch (en eventueel spitzen), telefoonnummer van je ouders
Kosten Jumpfans: gratis
Kosten voor ouders: 5 euro p.p. voor de voorstelling, te bestellen online of via de kassa: +3120 6255455


Voorstelling
Om 13.15 uur geeft Het Nationale Ballet een speciale voorstelling. Jumpfans ontvangen een gratis kaartje. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s mogen voor 5 euro per persoon naar de voorstelling. Alle kaarten zijn ongeplaceerd dus u kunt samen met uw kind van de voorstelling genieten.