Interview Floor Eimers

Floor Eimers danst sinds 2012 bij Het Nationale Ballet. Lees het interview!

Floor Eimers, foto: Rob Becker

Naam: Floor Eimers
Geboren in: Nijmegen
Bij Het Nationale Ballet sinds: 2012
 

 

Waarom ben je begonnen met dansen?
Ik was vier jaar oud toen ik Het Zwanenmeer in Nijmegen zag. Na die voorstelling wilde ik meteen ook ballerina worden.

Hoe oud was je toen je begon met dansen?
Ik ben op mijn vierde gestart met danslessen. Op mijn zevende mocht ik beginnen met de vooropleiding in Den Haag. De eerste jaren ging ik steeds op en neer met de trein, maar dat werd erg vermoeiend. Dus na vier jaar ging ik in een gastgezin wonen. Dat was heel leuk, want het was het gezin van een vriendin van mij! Zij deed een opleiding om violiste te worden. In de weekenden ging ik weer naar mijn eigen huis. Heimwee had ik eigenlijk nooit. Mijn ouders zijn trouwens grote fans, ze komen naar iedere voorstelling kijken.

Wat vonden je vrienden ervan dat je aan ballet deed?
Mijn vrienden en vriendinnen vonden het heel erg jammer dat ik niet meer mee kon doen aan de schoolmusical. Gelukkig voelde ik me thuis op de Koninklijke Balletacademie en heb ik snel nieuwe vrienden kunnen maken.

Hoe ben je bij Het Nationale Ballet gekomen?
Ik mocht eerst een paar balletlessen bij Het Nationale Ballet meedoen. Daarna heb ik auditie gedaan en ben ik aangenomen. Zo’n auditie is soms wel een beetje vreemd. Ik danste met veel buitenlandse dansers die ik al kende. Eerst dansten we samen gezellig tijdens cursussen in het buitenland en toen werden we ineens concurrenten!

Op wat voor spitzen dans je?
Ik dans sinds een tijdje op Gaynor Minden spitzen. In het begin was het wel even wennen, maar het grote voordeel is dat ik nu geen teenbeschermers meer hoef te dragen! Deze spitzen gaat langer mee dan mijn oude spitzen. Het hangt wel van het programma af (hoe zwaar het is) hoe lang de spitz meegaat. Bij Cinderella was ik boom en vogel en daar gingen de spitzen wel wat langer mee dan bijvoorbeeld bij een Best of Balanchine-programma.

Floor op de catwalk

Jij hebt als danseres op een heel bijzondere plek mogen dansen: op de catwalk van een modeshow. Hoe was dat?
Ik mocht voor een kledingmerk meedoen aan een modeshow in Berlijn. Dat was echt een te gekke ervaring! Ik moest wel veel wachten. Maar dan luisterde ik naar muziek of ging ik met modellen kletsen. O ja, soms deed ik even een dutje. Wachten is vermoeiend! Ik moest ook vaak vroeg opstaan enne… ik ben geen ochtendmens dus dat is wel lastig dan.

Heb je nog wel tijd om in het weekend iets leuks te doen?
Ja, dat lukt wel hoor. Ik houd ervan om met vrienden van het Conservatorium af te spreken. We gaan dan lekker lunchen of iets drinken. Luieren in mijn vrije tijd vind ik ook erg fijn!

Floor op 10-jarige leeftijd