World Ballet Day 2018

Bekijk repetities van HNB en meer!

World Ballet Day is een feestelijke dag voor alle balletliefhebbers. Via internet kan je live repetities volgen en interviews met dansers en choreografen bekijken.

Het Nationale Ballet deed op 2 oktober weer mee aan deze leuke dag. Danseres Wendeline Wijkstra presenteerde de livestream en sprak met Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, met eerste solisten Igone de Jongh, Daniel Camargo, Anna Tsygankova en James Stout én met balletmeester Kevin Haigen, die al bij de eerste uitvoeringen van La Dame was betrokken en die speciaal voor het instuderen naar Nederland kwam.

Heb je de livestream gemist? Kijk hem hieronder terug!

World Ballet Day

World Ballet Day betekent in het Nederlands 'Wereld Ballet Dag' en het heet niet voor niets zo. Niet alleen Het Nationale Ballet deed mee, maar ook The Royal Ballet, het Bolshoj Ballet, The Australian Ballet, Pacific Northwest Ballet en The National Ballet of Canada! Dat zijn balletgezelschappen van over de hele wereld!

The Royal Ballet is een Engels balletgezelschap en ook zij heeft deze dag uitgebreid gevierd! In het filmpje hieronder zie je bijvoorbeeld een balletles, een repetitie van de voorstelling La Bayadere en repetities van The Royal Ballet School, de balletacademie van The Royal Ballet.

World Ballet Day

Wil je ook de repetities van de andere balletgezelschappen zien? Klik op de volgende links voor de filmpjes van Pacific Northwest Ballet en The Australian Ballet.

Veel kijkplezier!