Aangenaam

Wie zit er eigenlijk in de Junior Company?

Heb jij een idee wie er dit jaar in de Junior Company zitten? Nee? Dan is het de hoogste tijd dat zij zich aan jou voorstellen. Wij beginnen met zes dansers.

Sebia Plantefève

Sebia Plantefève

Sebia was er vroeg bij en begon op 6-jarige leeftijd te dansen. Ze studeerde later aan de Tanz Akademie Zürich en is vervolgens opgeleid aan de European School of Ballet in Amsterdam, maar sinds september danst Sebia dus bij de Junior Company!

Davi Ramos

Davi Ramos

Davi begon op 13-jarige leeftijd bij Lyceu Dansschool. Daarna haalde hij de finale van de Youth America Grand Prix. Later stond hij in de halve finale van de Prix de Lausanne en werd toegelaten bij The Royal Ballet School waar hij dit jaar is afgestudeerd. Nu begint het echte werk bij ons.

Emma Mardegan

Emma Mardegan

Emma danst al vanaf haar vijfde jaar. Op 13-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de professionele balletschool Il Balletto in Castelfranco Veneto (Italië) waar zij de droom om danseres te worden kon gaan waarmaken. Ze deed mee aan balletwedstrijden over de hele wereld: in Londen, China, New York en Berlijn. Ook was ze enkele maanden gaststudente aan de Nationale Balletacademie.

Leo Helper

Leo Helper

Leo Helper begon met dansen toen hij drie jaar oud was. Zijn opleiding startte hij op 13-jarige leeftijd aan de Canadese National Ballet School. Highlights gedurende zijn opleiding zijn een uitwisseling met de Royal Danish Ballet School en deelname aan het schoolevenement de “Assemblée Internationale”. Na het behalen van zijn diploma, studeerde hij nog een jaar aan de Royal Ballet School in Londen.

Claire Tjoe-Fat

Claire Tjoe-Fat

Claire Tjoe-Fat danst al vanaf haar achtste bij ons, via de Nationale Balletacademie. Hier rondde ze in 2017 haar vooropleiding af. In 2015 kreeg ze de Aanmoedigingsprijs bij de Summer school van Mabel Alter en in 2017 ontving zijn een beurs van het Dansersfonds ’79. Ze heeft al in meerdere producties van Het Nationale Ballet gedanst.

Phillippe Magdelijns

Phillippe Magdelijns

Phillippe Magdelijns danste al in Amerika, voordat zijn familie besloot om naar Nederland te verhuizen. Hij vervolgde zijn opleiding in Den Bosch en is daarna gescout en uitgenodigd voor de Nationale Balletacademie. Sinds dit jaar danst Phillippe bij de Junior Company.