Dansende letters

De leukste boeken over ballet!

De vakantie is het ideale moment om wat te lezen. Waarom zou je dit niet cobineren met jouw grootste hobby ballet?! Daarom hebben wij een paar super leuke balletboeken voor jullie uit de kast gehaald.

 

Honden doen niet aan ballet

4-6 jaar
"Honden doen niet aan ballet" van Anna Kemp en Sarah Ogilvie

Roef is een hond. Maar hij geeft niets om hondendingen. Liever droomt hij weg bij muziek, maanlicht en spitzen op televisie. In zijn hart is hij namelijk een ballerina. Maar wat moet je, als iedereen zegt: ‘Honden doen niet aan ballet’? Dan doe je het stiekem! Roef sluipt mee als zijn meisjesbaasje naar balletles gaat én sneakt naar binnen bij een echte balletvoorstelling. Als daar de prima ballerina een lelijke smak maakt, ziet hij zijn kans schoon…

Ballerina droom

6-9 jaar (Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar)
"Ballerinadroom" van Michaela DePrince en Elaine DePrince

Het leven Michaela veranderde voorgoed op de dag dat ze op een tijdschrift een foto zag van een ballerina. Op dat moment woont het driejarige weesmeisje in een kindertehuis in Sierra Leone. Na haar adoptie verhuist ze naar de Verenigde Staten. De afbeelding van de ballerina heeft haar nooit losgelaten. In haar nieuwe vaderland besluit ze haar droom te volgen om zelf ook ballerina te worden. Door heel hard aan haar talent te werken, komt ze aan de top in de balletwereld. Inmiddels is zij tweede soliste bij Het Nationale Ballet.

Vijf prima ballerina's

8-13 jaar
"Vijf prima ballerina's" van Thea Stilton

De Thea Sisters worden door hun danslerares ter hulp geroepen. Ze vermoedt dat er bedrog gepleegd werd tijdens verschillende internationale balletwedstrijden en vreest dat dat opnieuw zal gebeuren met de komende wedstrijd in Milaan. Daarom stuurt ze de vriendinnen naar Milaan om deel te nemen aan de wedstrijd. Daar ontdekken ze al snel dat sommige juryleden de dansers van Mice for Dance willen laten winnen. Nu moeten ze een manier vinden om hen te ontmaskeren en de wedstrijd eerlijk te laten verlopen.

Truth or dance

15+ jaar
"Truth or dance" van Chinouk Thijssen

Eerste deel van de nieuwe trilogie Truth or Dance, over de duistere kanten van de balletwereld.

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?