Een leuk filmpje van..

Peter en de Wolf

Wist je dat The Royal Ballet School een mooie voorstelling heeft gemaakt van het stuk Peter en de Wolf? Peter en de Wolf is een sprookje, geschreven door componist Sergej Prokofjev. Het stuk bestaat uit muziek en een verteller. Veel stukken in de muziek hoor je vaak terug. Zo’n stukje muziek noem je een 'leitmotiv'. Voor elk personage heeft Prokofjev een leitmotiv bedacht. Zoals een vrolijk fluitriedeltje voor de vogel. En de kat herken je aan de klarinet. 

Verhaal
Het sprookje gaat over de jongen Peter. Hij loopt de tuin uit zonder dat zijn grootvader daar toestemming voor heeft gegeven. Peter ontmoet allerlei dieren: een vogel, een eend en een kat. Dan komt grootvader aangelopen. Hij moppert dat Peter de tuin niet mag verlaten. Het is gevaarlijk omdat er wolven in de buurt zijn. Grootvader trekt Peter terug de tuin in. Intussen sluipt er een wolf rond. Hij grijpt de eend en eet haar op! Peter gaat kijken wat er aan de hand is en bedenkt een plan.

Is hij de wolf te slim af? En bij welk personage hoor je welk instrument? Bekijk het filmpje om te zien hoe het verhaal afloopt. 

De verteller vertelt in het Engels. 

Peter en de Wolf