Michele Esposito en zijn liefde voor dans

Ballet, ballet, ballet, ik denk aan niets anders dan aan ballet...!

 

De achttienjarige balletdanser Michele Esposito barst van talent en doorzettingsvermogen. Na het winnen van de balletwedstrijd Prix de Lausanne 2017, kon hij zonder auditie te doen starten bij de Junior Company van Het Nationale Ballet.

michele2

Op driejarige leeftijd begon Michele te dansen. Toen hij nog maar elf was, ging hij studeren aan de Tanz Akademie Zurich in Zwitserland. Hij maakte meteen gemakkelijk vrienden. “Samen zorgden we ervoor dat we overleefden. Het was zwaar, maar wel precies wat ik wilde doen. Ik kreeg de kans mijn passie te volgen. Alle offers waren het meer dan waard. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.”

Er was slechts een moment in zijn carrière dat hij wilde opgeven. Michele was negen jaar en wilde voetballer worden. Maar hij kon niet stoppen met ballet, omdat hij alsnog stond te dansen in de woonkamer.

 

Bijt door de zure appel heen en blijf doorgaan

De steun van zijn ouders en vrienden is voor Michele een belangrijke drijfveer. “Je moet in jezelf blijven geloven. Als iets niet werkt, zoek je net zo lang naar de oplossing tot je die gevonden hebt. Als ik het even moeilijk heb, kan ik op mijn ouders en mededansers rekenen.”

Zijn grootste kracht is zijn positieve houding. Zijn tijd aan de dansacademie, en met name het examenjaar, waren wel eens lastig voor hem. Met een grote lach zegt Michele “Stringo i denti e vado avanti!”, oftewel vrij vertaald: “Bijt door de zure appel heen en blijf doorgaan!”.

michele3