Over Het Nationale Ballet

Op deze pagina vind je meer over het gezelschap

Het Nationale Ballet
Het Nationale Ballet is het grootste klassieke dansgezelschap van Nederland. Er dansen ongeveer 80 dansers bij het gezelschap. Er zijn net zoveel mannelijke als vrouwelijke dansers. Veel voorstellingen van Het Nationale Ballet worden gegeven in hun huistheater in Amsterdam: Nationale Opera & Ballet.

Ook gaat Het Nationale Ballet op tournee door heel Nederland. Vaak worden er dan moderne balletten gedanst, omdat de grote klassieke balletten niet op een ander toneel passen.

HNB

Junior Company
Dan is er ook nog de Junior Company, waarin 12 jonge dansers dansen. Deze talenten zijn net van de balletacademie af en komen van over de hele wereld. Net als de dansers van Het Nationale Ballet, hebben de dansers van de Junior Company heel veel verschillende nationaliteiten. Er hebben meer dan 25 verschillende nationaliteiten in de Junior Company gedanst! 

Veel voorstellingen van Het Nationale Ballet worden gegeven in hun huistheater in Amsterdam: Nationale Opera & Ballet. Ook gaat de Junior Company ieder jaar op tournee. Wie weet komen ze wel bij jou in de buurt!

JC